ZA DOBRO POČUTJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV IN NJIHOVIH SKRBNIKOV.

0

Search

HOLISTIČNO SVETOVANJE ZA PSE

Pri holističnem svetovanju pogledamo psa tako-rekoč ‘iz vseh zornih kotov’ in poskušamo povezati vse značilnosti in informacije v celoto.

Holistični, oziroma celostni pristop obravnave je edini način pridobivanja celotne slike psa. Celotna slika psa se lahko sestavi samo z upoštevanjem vseh informacij, ki jih lahko pridobimo.

Kaj dobite na holističnem svetovanju:

1. Akupresurni pregled fizičnega stanja

2. Bachovo svetovanje, osredotočeno na individualne čustvene težave

3. Vedenjsko svetovanje

4. Svetovanje o prehrani s stališča kitajske tradicionalne medicine (KTM), osredotočeno na surovo in kuhano hrano

5. Svetovanje o morebitnih drugih vrstah potrebne pomoči, kot so homeopatija, bioresonanca, osteopatija, kirokraktika, zdravljenje s pijavkami, itd.

 

Kako se pripravite na holistično svetovanje:

  1. Kuža naj pred obiskom 2 uri ne ničesar je.
  2. Če že dolgo niste bili pri veterinarju, je dobro opraviti pregled in na svetovanju povedati vse kar je veterinar opazil (če kaj).
  3. Če ima kuža specifične vedenjske težave, lahko s telefonom napravite posnetek, ki ga boste lahko pokazali na obravnavi.
  4. Na svetovanje je priporočljivo, da prideta dva člana družine, če lahko. Različni pogledi so dobrodošli.

Vzemite si 2 uri časa, saj celostna obravnava ne gre na hitro 🙂

Zakaj čustveno-vedenjsko svetovanje?

Odnos do živali se z leti spreminja, saj spoznavamo, da so živali bitja, ki čutijo. 

Še pred leti so bile živali del industrije, ‘pripomočki’ za obdelovanje zemlje, pomoč pri dnevnih opravilih in nihče se ni spraševal ali ti ‘pripomočki’ čutijo, oziroma, ali jim je težko, hudo, jih je strah, jih kaj boli. To ‘staromodno’ razmišljanje se je z leti začelo spreminjati, saj so nekateri začeli glasno opominjati na ta način gledanja na živali. 

Trditev, da je pes čuteče in psihološko kompleksno bitje, ki je zmožno občutiti ogromno različnih emocij (kot ljudje) je med nekaterimi še dan-danes označena kot čudna, oziroma radikalna. 

Z leti se je pokazalo, da je eden odličnih načinov premagovanja čustvenih težav, tudi zdravljenje z Bachovimi esencami.

Odprava težav z Bachovimi esencami je uspešna, vendar pa izkušnje in rezultati kažejo, da je celosti oziroma holistični pristop najboljši, saj daje v praksi boljše in hitrejše rezultate.

Zaradi novega znanja na podlagi čustvovanja živali smo vstopili v novo dobo reševanja čustveno-vedenjskih težav živali tudi s pomočjo Bachovih cvetnih esenc. 

O psih govorimo, kot o najboljših prijateljih, dojemamo jih, kot družinske člane…velikokrat pa pozabljamo, da so živali. Živali, ki imajo svoj čustven svet in razum in zato  stvari in dogodke,  ki so nam popolnoma samoumevni, normalni, razumejo drugače. Prav iz tega nerazumevanja psa, kot “bitja” izhaja vrsto njihovih vedenjskih in čustvenih težav, ki jih zaradi naše napačne percepcije nismo zmožni reševati. 

Zato sem k sodelovanju povabila Alenko Spazzapan (CityDog), strokovnjakinjo za vedenje psov.   Skupaj sva pripravili program vzgoje, pre-vzgoje in odpravljanje  čustveno-vedenjskih težav. Sva edini v  Sloveniji, ki vam  nudiva  celosten pristop in pomoč skrbnikom, ljubljenčkom, oziroma celotni družini, za odpravo čustvenih ali  vedenjskih težav, ki jih ima vaš kuža. 

S  poglobljenim pristopom in  izobraževanju skrbnikov psov o vedenju in čustvovanju njihovega ljubljenčka pomagava  skrbnikov  in psom lažje in boljše razumeti drug drugega in tako odpraviti morebitne čustveno-vedenjske težave psa, oziroma tudi težave skrbnika.

*** Čustveno-vedenjsko svetovanje se lahko izvaja tudi ločeno, brez ostalih komponent holističnega svetovanja.

 

O Alenki (Citydog):

V kinologijo je vstopila leta 2002, po opravljeni licenci je bila dolgoletna inštruktorica osnovne poslušnosti po programu Bbh. Leta 2007 se je podala na samostojno pot in ustanovila podjetje CityDog, ki se ukvarja s šolanjem in varstvom psov. 

 Zaradi želje  po znanju in globljemu razumevanju psov se je izobraževala pri svetovno znanih strokovnjakih, kot so Linda Tellington, Ian Dunbar, Turid Rugaas in drugi. S tem si je pridobila širok spekter znanja, s katerim že vrsto let uspešno pomaga skrbnikom reševati vedenjske in  disciplinske težave psov. Od leta 2015 je članica Ameriškega združenja profesionalnih pasjih trenerjev, Zaradi svojega drugačnega pristopa je bila pogosto  gostja tv oddaj in slovenskih  revij. Svoje bogato znanje deli lastnikom tudi na zelo obiskanih predavanjih.