ZA DOBRO POČUTJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV IN NJIHOVIH SKRBNIKOV.

0

Search

ZA DOBRO POČUTJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV IN NJIHOVIH SKRBNIKOV.

Search

Ne predstavljam si življenja brez smrčkov okoli sebe. Ne predstavljam si, kako prazno bi bilo življenje brez laježa, mijavkanja, pasje igre, norih mačjih vragolij (sploh ponoči), neomejenih količin pasje in mačje dlake v kavi in pecivu, mačjega kakanja ravno takrat, ko se zleknem v banjo, da si malo oddahnem po dolgem dnevu….skratka, ne vem kako lahko ljudje živijo brez živali.

Vsekakor pa ni vse vedno rožnato in pasja radost na kubik. Z vsakim živim bitjem pride veliko odgovornosti in odrekanja. No, temu nekateri rečejo odrekanje, meni je pač normalno, da je treba po službi domov, ker morajo moji kužki na WC, in tako naprej. Vsak si sam izbere način življenja, kajne?   Bom šla pa na kavo po tem, ko bomo opravili kakanje in lulanje ali pa se bomo skupaj odpravili v kavarno ali na izlet.

Smo rekli izlet? Ko gremo pa na izlet, takrat pa ni pasja radost samo na kubik, ampak na potenco, za katero ne poznam besede. V glavnem, fuuuul fajn! In takrat je običajno veliiiiko skakanja, tekanja, igranja, ki lahko vodi tudi do kakšne mini poškodbe ali bog ne daj, kaj hujšega, kot je zlom tačke, zastrupitev s kakšno nastavljeno zastrupljene hrano, itd. Ja, tudi na to moramo non-stop misliti pasji skrbniki, ki se šetamo po gozdovih in travnikih. Nikoli popolnoma sproščeni, vedno z enim očesom budno spremljamo noskanje naših kosmatincev in premikajoče se ‘prikazni’ v bližini. Pa da ne bo pomote, niti ni treba na izlet, lahko se zgodi že na domačem dvorišču ali za prvim vogalom.

Kako si pomagati glede prve pomoči za živali?

Dolgo sem iskala, tudi po tujini, torbico prvo pomoči, ki bi zadostila mojim zahtevam in željam. To pomeni, da ko grem na izlet ali dopust s kužki, da imam pri sebi pripomočke, ki mi bodo pomagali takoj na licu mesta, če pride do česa hujšega in moram zagotoviti, da bo pot do veterinarja lažja in da ne bo prepozno, ko pridem do njega. Ker ničesar nisem našla, saj vse vsebuje le standardno vsebino gaze, povoja in podobno, sem se odločila, da sama pripravim torbico, ki vsebuje več kot to in tudi nudi dovolj prostora, da si vsak posameznik lahko doda kar si želi, oziroma ocenjuje, da bi prišlo prav za njegovega psa oziroma muco.

In tako sem pripravila KIMAKI PRVO POMOČ, ki vsebuje pripomočke

1. za oskrbo rane, poškodbe, zloma

2. za odstranjevanje klopa, tujkov na rani, itd

3. za spiranje rane, gobčka, vnos zdravila v gobček, analen vnos zdravila, uporaba igle

4. za prvo pomoč pri zastrupitvi

5. za prvo pomoč proti driski

6. za pridobitev prve pomoči za čustveno-vedenjske težave ljubljenčka (Informacije o Bachovih esencah za živali)

7. za pridobitev informacij o glavnih homeopatskih zdravilih za prvo pomoč

(Seznam homeopatskih zdravil, ki jih je dobro imeti pri sebi za prvo pomoč pri različnih težavah, ne samo poškodbah, ampak tudi pikih čebele, insektov, alergijah in še in še.) Bachove esence in homeopatska zdravila si lahko sami izberete glede na vaše potrebe ter jih dodate v torbico.

In tako je vse na enem mestu, skrbno spravljeno v avtu. Vse sestavine torbice so visoke kvalitete, saj za naše smrčke ne pride nič drugega v poštev. Skratka, upam, da bo KIMAKI PRVA POMOČ za živali koristila tudi vam. In še dodatni plus, vse sestavine in informacije lahko uporabimo tudi za ljudi.

Srečno!