ZA DOBRO POČUTJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV IN NJIHOVIH SKRBNIKOV.

0

Search

ZA DOBRO POČUTJE HIŠNIH LJUBLJENČKOV IN NJIHOVIH SKRBNIKOV.

Search

NOVO –
EKO ZELIŠČNI ČAJI BIODINAMIČNE PRIDELAVE

Kaj pa je biodinamika in zakaj je RAVNO TA čaj  priporočljiv v TRENUTNEM ČASU? IN KAJ JE TA POSEBEN OKUS, ki ga takoj zaznamo? Jaz osebno nebi rekla, da je samo okus, ampak MOČ čaja.

Če še ne veste kdo je Rudolf Steiner, vam toplo priporočam prebiranje njegovih knjig, saj se vam  beseda biodinamika potem ne bo več zdela tako mehanska in hladna. V bistvu je biodinamika vse drugo kot to. 🙂

Pri nas doma že kar nekaj let pijemo izključno samo čaje zeliščnega vrta Majnik, ki živi po vseh načelih biodinamike. Glavna načela ljudi z zeliščnega vrta in kmetije Majnika so pridelovanje hrane vrhunske kakovosti, neodvisnost kmetij, ohranjanje lastnih semen in biodiverzitete ter spoštovanje do ljudi, živali, rastlin in zemlje. So ostri nasprotniki vsakršne genske manipulacije rastlin in živali, zato na njihovi kmetiji ne boste našli nobenega hibrida ali gensko spremenjene sorte. Osrednjo skrb namenjajo razvijanju biodinamičnega načina kmetovanja ter biotski raznovrstnosti. S tako raznovrstnostjo dosežejo večjo stabilnost kmetije, saj se vzpostavi naravno ravnovesje, kjer živalske in rastlinske vrste poskrbijo za sklenjen krog prehranjevalne verige.

V trenutnem času pri nas doma pijemo predvsem naslednje čaje, med letom pa jih zamenjamo z ostalimi, ki so tudi zdaj na voljo v naši spletni trgovinici.

 

Na prvem mestu sigurno EKO Zeliščni čaj ob pravem času

S tem čajem se pri nas doma varujemo pred virusi in zelo ugodno vpliva na pljuča.

Timijan & citronka & žajbelj & melisa

Strokovna literatura med drugim navaja, da

  • timijan vpliva antiseptično in antibakterijsko v dihalih in pomaga pri izkašljevanju;
  • melisa ima protivirusni / virustatični učinek;
  • žajbelj zavira nastanek vnetij;
  • citronka pa čisti dihalne poti.

Ogled izdelka >

 

 

 

Potem pride na vrsto EKO Zeliščni čaj KREHEC

Sploh če kašljamo in smo prehlajeni. Krehec vsebuje zelišča, ki so se v tradicionalni ljudski rabi uporabljala prav za ta namen: ajbiš, dobra misel, hmelj, izop, kamilica, kopriva, lučnik, materina dušica, melisa, trpotec.

Ogled izdelka > 

 

 

 

 

 

Občasno pa tudi EKO Zeliščni čaj TA KREPKI

ki vsebuje same močne in krepke rastline, ki dajejo moč in energijo ter preganjajo utrujenost: kopriva, regrat, rman, trpotec, zeleni oves.

Ogled izdelka >